Hemeroteca canteira

CELTA B | O Celta sobreponse a unha rigorosa expulsión e lánzase a polo liderado

Nova e épica vitoria do Celta B. O equipo adestrado por Alejandro Menéndez sobrepúxose a unha rigorosa expulsión de Borja Fernández na primeira parte e levou o tres puntos ante un rochoso Pontevedra grazas a un tanto de Borja Iglesias. Cinco xornadas despois o filial céltico continúa invicto.

Arrincou con forza o Pontevedra en Barreiro. Os granates comezaron o partido meténdose de cheo na área viguesa e creando a primeira ocasión de perigo tras apenas dous minutos de xogo. Un Celta B sólido e compacto nos labores defensivos contiña a presión rival con solvencia.

Os celestes ofrecían orde e seriedade, pero traspasada a liña de mediocampo non atopaban a fórmula para desbloquear o xogo fronte a un compacto armazón defensivo do Pontevedra. E mediado o primeiro tempo chegou a xogada polémica do encontro. O colexiado non o dubidou ante unha entrada do céltico Borja Fernández sobre David Añón e expulsou ao canteirán vigués con cartón vermello directa. Barreiro non compartiu a decisión.

No segundo tempo o Celta non notou a inferioridade numérica. O Pontevedra mostrábase conservador aínda contando con máis efectivos sobre o céspede e a longo prazo pasoulle factura. No minuto 70 Juan Hernández recibiu o balón na área e tivo o acerto de atopar a Borja Igrexas no punto de penalti. O santiagués, tan efectivo como sempre, non fallou e puxo o 1-0 no marcador.

Os de Menéndez continúan asinando un arranque ligueiro antolóxico con dous empates, tres vitorias e ningunha vitoria. A falta de resolverse o resto da xornada, o Celta B asalta o liderado.

1-CELTA B: Néstor, Kevin, Roger, Alende, Samu, Borja Fernández, Gus Ledes, Juan Hernández (Joao, 74’), Brais Méndez, Hicham (Agus, 81′), Borja Iglesias (Adrián, 86′).

0-PONTEVEDRA: Edu, Miguel, Bonilla, Portela, Capi (Jacobo, 50’), Kevin, Añón (Álex González, 80′), Álex Fernández, Mario Barco, Abel, Mateo (Mouriño, 61’).

Goles: Borja Iglesias, 1-0 (min.70).

Árbitro: Vicente Moral, do comité castelán leonés. Amonestou aos visitantes Mateo, Capi, Abel e Mario. Expulsou con vermella directa a Borja Fernández (25’).