Derrota inmerecida do Celta B ante o Somozas

celta b - somozas

Partido loco no que o balón non quiso entrar para os de Pichi Lucas

O Celta B encadeou con frustración a súa segunda derrota consecutiva, tamén inmerecida, nun partido tolo no que o esférico parecía non querer entrar. A pesar da superioridade viguesa, foi o Somozas quen recibiu o premio do gol no primeiro tempo. Tres penaltis errados (dous a favor do Celta B), o goleador do Somozas e Pichi Lucas expulsados… O filial céltico tentouno por activa e por pasiva, pero non puido reverter o resultado de 0-1.

O Celta B chegaba ao partido contra a UD Somozas coa clara idea de regresar ao carreiro da vitoria, tras a derrota da pasada xornada en Pasarón. Os vigueses comezaron controlando o partido, acaparando o balón e mantendo o xogo en campo rival. Aos 4 minutos Añón enviaba o balón a poucos centímetros do poste dereito. Primeira ocasión que, vista a superioridade do Celta B, convidaba o optimismo.

Pero no minuto 11, nun inocente forcejeo de Jonny cun dianteiro do Somozas, o colexiado indicou a pena máxima. Decisión máis que rigorosa que puña en bandexa o primeiro tanto rival. Con todo, non todo estaba devandito. O novo porteiro internacional Rubén Branco adiviñou a intención de Edi e despexou o lanzamento de penalti, estirándose á súa dereita e reaccionando igual de ben no rexeite. Gran intervención do porteiro galego.

O partido aumentou en emoción desde ese momento, pero tamén en dureza. Ambos os conxuntos entraban con maior contundencia, mentres o colexiado resistíase a mostrar cartóns. No minuto 18 o adestrador do filial céltico, Pichi Lucas, era expulsado por mostrarse contrario ás decisións arbitrais. Poucos segundos despois sinalábase unha nova pena máxima, nesta ocasión a favor do Celta B, nunha decisión igual de rigorosa que no penalti detido por Rubén Branco. Añón foi o encargado de executar o lanzamento, pero o balón non quixo entrar e saíu pola liña de fondo rozando o poste.

A pesar de que o conxunto vigués comezaba a dominar de novo o partido, foi finalmente o Somozas o primeiro en marcar. Bo pase entre liñas que recibe Edi totalmente só na área céltica. O dianteiro golpeou de socato e, aínda que Rubén rozou o esférico, non foi suficiente para impedir o 0-1. Os olívicos, lonxe de derrubarse, viñeron arriba e definitivamente tomaron o control do xogo. A acción quedaba reducida ao campo do Somozas e as inmediacións da súa área, e salvo un par de tímidos achegamentos dos coruñeses, era o Celta B o que facía méritos para anotar. O partido chegou ao intermedio co 0-1 no marcador.

Ao pouco de comezar a segunda parte, Edi golpeou a Víctor Vázquez co brazo na cara, o que ao cabo supuxo a expulsión do dianteiro do Somozas ao recibir o segundo cartón amarelo. Os coruñeses quedaban con dez, pero resistían sorprendentemente ben as arremetidas celestes. No minuto 63 dobre ocasión para o filial vigués. Borja dispara desde a frontal da área e o disparo rebota na defensa rival. O rexeite enganchouno de primeiras Rubén Martínez, pero o porteiro despexou cos puños e evitou o gol da igualada.

A superioridade do Celta B non se traducía en goles. O Somozas, en inferioridade numérica, mantíñase ben replegado, mentres os de Pichi Lucas buscaban con insistencia a xogada que lles abrise o camiño á igualada. Os minutos pasaban e as ocasións de gol escaseaban. No minuto 78 Rubén Martínez revolvíase na área do Somozas e enviaba coa zurda cara á escuadra da portaría de Paco, pero o cérbero luciuse cunha gran estirada para evitar o empate vigués.

A falta de cinco minutos para o final o árbitro sinala o terceiro penalti da tarde, o segundo a favor do Celta B. Man dentro da área dun defensor do Somozas. Esta vez é Camochu o encargado de executar a pena, pero nesta ocasión o balón tampouco entrou. O dianteiro asturiano disparou polo medio da portaría e Paco despexou. No rexeite Añón enviou moi por encima do traveseiro. O partido morreu co filial envorcado na área rival, pero todos os intentos foron infrutuosos e o resultado de 0-1 mantívose até o asubío final.

0-CELTA B: Rubén, Jonny, Víctor Vázquez, Maestre (Sergio Santos, min.64), Maceira, Borja (Jordan, min.75), Madinda, Añón, Juanma Torres (Félix, min.53), Rubén Martínez e Camochu. Banco: Óscar Santiago, Sergio Santos, Jordan, Marcos Torres e Félix

1-UD SOMOZAS: Paco, Dani, Suso, Pisco, Fiuza, Franch, Alexandre, Edi, Carlos (Ekedi, min.81), Berros (Nando, min.57) e Diego Rei (Rubén, min.73)

Goles: 0-1, min.22: Edi

Árbitro: López Fernández. Amoestou a Suso, Carlos e expulsou a Edi (dobre amarela), do Somozas. Polo Celta B amoestou a Víctor Vázquez e Maceira.

Campo: Municipal de Barreiro