Hemeroteca canteira

Dura derrota do Celta B ante o Oviedo

Os celestes caen en Barreiro ante o líder do Grupo 1 da Segunda División B (1-4)

A efectividade do Oviedo e o seu acerto a balón parado, dous saques de esquina, outros tantos goles, foron demasiado para un Celta B que dominou en moitas fases, logrou reducir diferenzas con cero a dous e parecía capacitado para remontar, pero acusou o terceiro gol rival cando máis empuxaba. Ao final, goleada do rival e dura derrota.

Aos dous minutos de xogo, bo pase de Borja Domínguez cara a Jordan, quen gañou a liña de fondo, pero o seu centrou foi ben interceptado por Esteban. Os célticos tiveron unha boa posta en acción, dominando o choque na súa fase inicial e xerando chegadas con perigo.

Aos 10 minutos, Borja Iglesias recortou na frontal tras recibir de Señé, pero o seu remate coa zurda saíu desviado. E dous minutos despois, o Oviedo golpeou na súa primeira chegada. Redondo marcou cun bo cabezazo á saída dun córner. Máxima efectividade e duro golpe para os vigueses, claros dominadores até ese momento.

O filial mantivo o seu empuxe e o seu dominio, sen acusar o pau do gol dun rival conservador e sólido, que aos poucos foi desactivando aos célticos con moita orde e unha boa presión.

Aos 36 minutos mar lanzou lixeiramente desviado desde a frontal tras unha boa deixada de Borja Iglesias. Nesa fase do partido, aos celestes custáballes xerar perigo ante un rival que se mostraba cómodo e ben asentado. O Celta B volveu apertar nos minutos finais, pero sen acerto.

Tras o descanso, polémica. Posible falta en ataque non sinalada e gol do Oviedo de novo na súa primeira chegada. Marcou Linares, aos 3 minutos de xogo, tras recoller o rexeite de Óscar. A pegada do Oviedo, demoledora.

O filial reaccionou con furia dous minutos despois, centro de Crespo desde a liña de fondo e remate á rede de Borja Igrexas. Tras este tanto, o encontro toleou e converteuse nun impredicible ida e volta, con ocasións para ambos, aínda que a máis clara foi, ao bordo do cuarto de hora, para o Oviedo tras un mal despexe de Óscar Santiago que el mesmo logrou arranxar no man a man.

Esteban desviou despois un bo remate de Borja Domínguez desde a frontal. E aos 23 minutos, de novo nun saque de esquina, o Oviedo, con cabezazo de Borja Valle, ampliou a súa vantaxe. Dous córneres, dous goles e o partido parecía pechado. De feito, co filial envorcado, Sergio García anotou o cuarto e acabou con calquera posibilidade para os locais.

1-Celta B: Óscar, Kevin (Javi Que, min.75), Soto, Jonathan de Amo, Crespo, Borja Domínguez, Javi Rey (Luis Rioja, min.70), Jordan, Señé, Omar (Pucheta, min.60) e Borja Iglesias

4-Oviedo: Esteban, Nacho López, Chalie, Erice, Redondo, Jon Erice, Héctor Font (Sergio García, min.70), Susaeta (Dioni, min.82), Omgba, Borja Valle (Dani Bautista, min.85) e Linares

Goles: 0-1, min.12: Redondo; 0-2, min.48: Linares; 1-2, min.50: Borja Iglesias; 1-3, min.68: Borja Valle; 1-4, min.77: Sergio García

Árbitro: Cid Camacho, do comité castelán leonés. Amonestou a Omar, Crespo

Campo: Barreiro, uns 1.200 espectadores