Gran remontada do Celta B ante o Lealtad (2-1)

Gran triunfo do Celta B, cunha remontada apoiada nunha gran fe e ambición, nun partido duro e complicado ante a Lealtad. Os celestes reencontráronse coa vitoria en Barreiro para asentarse na segunda praza.

O Celta B aplicou desde o inicio paciencia e ambición para tratar de superar a un rival ordenado, correúdo e cun bo manexo do coiro. Aos 18 minutos, o colexiado sinalou penalti sobre Grande nunha xogada sen aparente perigo que se producía ademais na primeira chegada do rival. O goleador da Lealdade anoto para adiantar ao cadro visitante.

O filial mantivo a calma e o dominio ante unha Lealtad que redobrou a súa xa intenso repregamento defensivo para dificultar as chegadas dos celestes, que ademais carecían de acerto no pase final.

A insistencia do filial tivo recompensa aos 40 minutos. Un bo pase de Gus Ledes permitiu a Borja Iglesias encarar ao porteiro e anotar cun bo lanzamento.

Tras a continuación, aumentou a disputa e diminuíu o xogo. Moita intensidade e poucas ocasións, aínda que era o Celta B o que puña a ambición e o ímpeto en ataque. Os locais foron acentuando o seu dominio e cercando á Lealdade, envorcado totalmente en defensa.

Hicham, á media hora de xogo adiantou aos celestes cun potente lanzamento sen apenas ángulo. O filial logrou a remontada con fe e ambición.

2-Celta B: Iván Villar, Kevin, Roger Diego Alende, Samu, Borja Fernández, Gus Ledes, Juan Mera (Caste, min.90), Brais Méndez (Joao, min.68), Hicham (Agus, min.85) e Borja Iglesias.

1-CD Lealtad: Porrón, Omar, Mendi, Alberto, Keko Roza, Álex Blanco, Llano (Valdo, min.83), Robert, Rubén, Muñiz e Grande.

Goles: 0-1, min.19: Grande, de penalti; 1.1, min.40: Borja Iglesias; 2-1, min.75: Hicham.

Árbitro: Moreno Aragón, do comité madrileño. Amonestou a Gus Ledes, Borja Fernández, Keko Roza, Omar, Llano. Expulsou ao técnico visitante Aguirre.

Campo: Barreiro, uns 1000 espectadores.