O Celta B cae en Barreiro ante un eficaz Guijiuelo

O rival defendou con todos no seu campo e acertou nas súass únicas chegadas

O Celta B caeu en Barreiro ante un rival cunha eficacia demoledora, que acertou en dúas xogadas de estratexia e na súa única chegada en xogo para levar un partido dominado por completo prol o cadro local. O Guijuelo defendeu con todos no seu campo o seu tanto inicial e desfixo o empate de Borja Igrexas en senllas xogadas a balón parado.

Moita disputa no arranque dun partido de gran intensidade no que no tramo in inicial a firme presión no centro do campo impediu que se fabricase ocasión algunha nas áreas.

O filial celeste foi asentándose aos poucos e acaparando a posesión, aínda que sen espazos para chegar con claridade á zona de perigo. Fíxoo na súa primeira chegada o Guijuelo. Aos 12 minutos, centro desde o esquerda remate franco de Chuchi, paradón de Rubén e Garbán empuxou o rexeite a rede en semifallo.

Un minuto despois, boa xogada de Añón e remate desde a frontal que saíu lixeiramente elevado. Un minuto despois, bo centro de Maceira e remate de Borja Igrexas que despexou con apuros Wilfred. O Celta B reacciono con rabia ao tanto encaixado e comezou a chegar con soltura e claridade, aínda co Guijuelo totalmente encerrado no seu campo.

O dominio dos celestes era abafador, con longas posesións en campo dun rival moi ordenado e que saía á contra en canto recuperaba o coiro. A barreira defensiva do Guijuelo era tan numerosa como sólida e o Celta B aplicou infinita paciencia para tratar de derrubala. No tramo final, o B mantivo a súa presión sobre o Guijuelo, cada vez máis atrás. Antón e Borja Iglesias probaron desde a frontal sen fortuna. Difícil tarefa ante un adversario que tiña ao once xogadores en campo propio e aplicábase ao máximo en defender a súa vantaxe. O descanso chegou sen que o filial puidese superar á zaga visitante.

Tras a continuación, con dous cambios nos celestes, o filial retomou o seu dominio e acoso. Fernán, no primeiro minuto, revolveuse na área e rematou ás mans de Wilfred. Ao seis minutos, bo pase de Yelko cara a Borja Domínguez, quen entrou na área e caeu derrubado sen que houbese sanción.

O partido xogábase de maneira exclusiva en campo dun Guijuelo que apenas entraba en contacto co coiro salvo para despexar balóns. O gol, máis que merecido do empate, chegou aos 13 minutos, Gran centro de Maceira e cabezazo á rede de Borja Igrexas. O empeño do Celta B tiña recompensa.

E mantívose en busca da vitoria, con chegadas constantes e un xogo cada vez máis fluído a pesar das trabas do aguerrido rival.

E aos 18 minutos, novo pau. Primeiro remate, de falta, e gol do Guijuelo. Chuchi lanzou con mestría desde a frontal e coiro chegou á rede tras rebotar no traveseiro. Inxusto resultado, premio excesivo para un Guijuelo que apenas pasaba do centro do campo e atopouse con dous tantos nos seus únicos remates a porta. E o terceiro, pouco despois, tamén puido acabar en gol, pero Chuchi, só ante Rubén rematou alto. O filial acusara o golpe do tanto visitante e perdido parte do seu ímpeto e precisión.

O Guijuelo volveu acertar noutra xogada de estratexia. Falta en curto cara a Manu Moreira, quen rematou pegado ao pau. O partido escapábaselle ao equipo celeste de maneira lastimosa ante un adversario ordenado en defensa, traballador e cunha eficacia tremenda, xa que o dominio, a posesión e as intencións puxéranas o cadro local.

O filial empuxou nos minutos finais, anteun Guijuelo con dez xogadores, pero non puido sumar nun encontro cun resultado inxusto.

1-Celta B: Rubén, Pablo Pérez (Aitor, min.69), Soto, Goldar (Borja Domínguez, min.46), Maceira, Antón, Borja Fernández, Marcos (Yelko, min.46), Añón, Fernán e Borja Iglesias.

3-Guijuelo: Wilfred, Gago, Tejedor, Jonathan, Ángel Martínez, Javi Moreno, De la Mota (Carlos Rubén, min.58), Óscar Valero, Chuchi Manu Moreira (Pino, min.88) e Garbán (Tomás, min.80)

Goles: 0-1, min.12: Garbán; 1-1, min.58: Borja Iglesias; 1-2, min.63: Chuchi; 1-3, min.75: Manu Moreira

Árbitro: Sánchez-Seco Otero, do comité madrileño. Expulsou con dobre amarelo a Javi Moreno (min.78) e amonestou a Soto, Maceira, Pablo Pérez, Aitor, Óscar Valero, Chuchi

Campo: Barreiro, unos 600 espectadores