O Celta B comeza o ano cun empate ante o Mutilvera (2-2)

hichammutilvera.JPG

O Celta B arrincou o ano cun empate incrible pola demesurada cantidade de espléndidas ocasións de gol desperdiciadas e a tremenda efectividade do Mutilvera. O filial encaixou no primeiro minuto da segunda metade cun golazo de Abaurrea e empatou o choque cun tanto de Borja Fernández. Gómez adiantou ao rival e Borja Igrexas acertou no desconto.

Foi unha primeira incómoda para o filial ante un rival que defendía co once no seu campo e xeraba perigo a balón parado. Os vigueses non foron capaces de xerar ocasións até o tramo final, e foron moi claras. Á media hora de xogo, gran xogada de Hicham e remate de socato en boca de gol de Borja Iglesias que saíu desviado. Pouco despois gran contra celeste, de novo con Hicham como protagonista, e Juan Hernández non pode superar a Eduardo no man a man. O mesmo ocorreulle a Hicham nos instantes finais tras unha xogada espléndida de Borja Fernández. Fantástica ocasión desperdiciada.

Tras a continuación, aos poucos segundos, golazo de Abaurrea, desde o seu campo, cun lanzamento perfecto para superar a un adiantado Iván. Sorprendente, espectacular… e inxusto. O filial apertou tras o tanto e foise arriba de maneira decidido ante un Mutilvera aínda máis encerrado. O empate chegou aos 18 minutos tras unha boa xogada pola banda dereita que culminou Borja Fernández na área. Roger puido marcar uns minutos despois o segundo cun remate en boca de gol tras un córner, pero o seu disparo saíu elevado, como o de Borja Igrexas pasada médialle hora de xogo nunha inmellorable ocasión, unha máis.

E o rival, con outro lanzamento afastado espléndido, adiantouse a falta de dez minutos. Máxima efectividade, premio desmesurado. Borja Iglesias anotou o empate, moi curto, no desconto.

2-Celta B: Iván, Kevin. Roger, Samu. Castellanos (Adrián, min.86), Ros (Agus, min.55), Borja Fernández, Juan Hernández (Mera, min.46), Brais, Hicham e Borja Iglesias.

2-UD Mutilvera: Eduardo, Mikel Borja, Izarraga, Monreal, Sebastián Gómez, Cisneros, Morillas, Ederra, Barbarin (Íbero, min.75), Tebabes (Albisu, min.70) e Abaurrea (Baquedano, Min.84).

Goles: 0-1, min.46: Abaurrea; 1-1, min.64: Borja Fernández; 1-2, min.80: Gómez; 2-2, min.93: Borja Iglesias.

Árbitro: Ruíz Álvarez, do comité asturiano. Amonestou a Monreal, Cisneros, Roger, Brais, Hicham.

Campo: Barreiro, uns 1000 espectadores.