O Celta B derrota ao Coruxo e asegura a permanencia

O Celta B selou a súa continuidade na Segunda División B ao derrotar por 1-3 ao Coruxo FC en O Vao. Os locais adiantáronse cun gol temperán de Bastos e fixéronse co dominio do encontro até o tramo final do primeiro tempo, no que os celestes viñeron arriba en busca dun empate que lles dese o punto necesario para lograr a permanencia.

Na segunda parte o Coruxo recuperou o control do balón, ata que o filial céltico marcou o tanto da igualada no minuto 65, obra de Pedro Martín. A partir da diana céltica, os de Menéndez ofreceron a súa mellor versión, envorcándose na parcela ofensiva. Borja Igrexas adiantou ao Celta B no 79 e, tan só un minuto despois, Pedro Martín converteu o seu segundo gol para sentenciar o encontro.

Tras unha intensa campaña, a falta dunha xornada para concluír o campionato, o Celta B asegura matematicamente a permanencia na categoría de bronce do fútbol español. A próxima semana Barreiro acollerá o último partido da tempada ante o Valladolid B.

1-CORUXO FC: Fernando, Cristóbal, Pablo, Alberto, Cifuentes, Santi, Birane, Antúnez, Armental, Pedro (Jorge Fernández, min.70), Mella.

3-CELTA B: Iván, Kevin, Lucas (Alende, min.57), Roger Riera, De Amo, Borja Fernández, Fragapane, Pedro Martín, Borja Iglesias (Julio Delgado, min.89), Ledes, Roja (Cuevas, min.52).

Goles: Bastos, min.11, 1-0; Pedro Martín, min.65, 1-1; Borja Iglesias, min.79, 1-2; Pedro Martín, min.80, 1-3.

Árbitro: Sureda Cuenca. Amonestó a Birane, Cristóbal, Alberto, Pedro Martín e Alende.

Campo: O Vao.