O Celta B desaproveita unha boa oportunidade ante o Zamora

O filial empeorou cando o rival quedou con dez e sufriu unha dolorosa derrota (0-1)

O Celta B desaproveitou unha boa ocasión para pór fin á súa mala xeira nun partido no que xogou con superioridade numérica desde a primeira metade. O Zamora, con dez, a notou nunha contra e defendeu a súa vantaxe con solidez. A precipitación e as imprecisións condenaron ao filial a unha dolorosa derrota.

O partido comezou con dominio dun Celta B fiel ao seu estilo e con gran intensidade. Ao oito minutos, Imanol desviou con apuros un remate de Antón desde a frontal tras unha boa xogada pola banda dereita. Pouco despois, boa xogada de Borja Iglesias e caída na área que o colexiado sancionou con amarela para o ariete celeste.

O Zamora acumulaba xogadores no seu campo á espera de lanzar unha contra, que na primeira fase do choque non legaba, xa que o filial mostraba unha orde exquisita e un dominio cada vez máis intenso.

Aos 26 minutos, gran contra do cadro céltico, con bo pase ao espazo de Añón a Borja Iglesias e derriba de Javi Ramos, último defensor, quen foi expulsado polo árbitro. O Zamora quedaba en inferioridade con moitos minutos por diante.

O conxunto visitante deu un paso atrás, meteu a todos no seu campo e reforzou a súa aposta inicial do contragolpe. Dificultades para o filial á hora de atopar espazos e moita paciencia na circulación ante o firme ferrollo do Zamora.

De Dios reacción velocidade e introduciu un dobre cambio en busca de profundidade, en busca da necesaria vitoria, e meteu no campo a Yelko e Juan Delgado por Pablo Crespo, un central, e Fernán.

E, aos 40 minutos, o Zamora atopou o seu contra. Erro na saída de balón, pase en profundidade a Jacobo Trigo e tanto do rival ao bordo do descanso, que chegou cun remate de Juan Delgado ben atrapado por Imanol.

Tras a continuación, o Celta B iniciou de inmediato o acoso á área do Zamora, totalmente centrado en defender a súa vantaxe, que puido aumentar ao oito minutos nunha nova contra que acabou cun remate ao pau.

Momentos difíciles para o filial, que non era capaz de atopar camiños cara á área rival e deixaba enormes espazos ás costas da o defensa. Thaylor substituíu a Samuel e o equipo cargouse de atacantes para tentar unha remontada que parecía moi afastada no arranque da segunda metade.

O conxunto celeste non acababa de interpretar o partido tras a expulsión e a precipitación e as imprecisións lastraban por completo o seu xogo ofensivo e condeaba á zaga a sufrir. O Zamora estivo a piques de aumentar a súa vantaxe en varias contras e o Celta B apenas xeraba perigo.

Con media hora cumprida, Borja Iglesias lanzou excesivamente cruzado tras un bo pase de Añón nunha das escasas aproximacións locais.

O Celta B apertou máis no últimos dez minutos, con remates de Añón e Antón que non atoparon portaría por pouco. Como un cabezazo de Borja Iglesias en boa posición aos 38 minutos. O acoso era, agora si, tremendo, pero sen premio. Aos 42 minutos, Rubén sacou de maneira maxistral un man a man con Esparza tras unha nova contra do Zamora. Ao final, dolorosa derrota.

0-Celta B: Rubén, Soto, Goldar, Pablo Crespo (Juan Delgado, min.36), Samuel (Thaylor, min.54), Antón, Borja Domínguez, Borja Fernández, Fernán (Yelko, min.36), Añón e Borja Iglesias

1-Zamora: Imanol, Miguel Santos, Jacobo Trigo, Ramiro, Alberto Prada, Javi Ramos, Fran Ochoa, Aarón Aguado, Jorge Hernández (Esparza, min.63), Hugo Aguado (Garretas, min.31) e Dalmau (Di Biase, min.83)

Goles: 0-1, min.40: Jacobo Trigo

Árbitro: Fernández Pérez, do comité asturiano. Expulsou a Javi Ramos con vermella directa (min.27) e amonestou a Borja Iglesias, Goldar, Añón,  Imanol

Campo: Barreiro, uns 600 espectadores