A Canteira

O Celta B enterra a súa racha cunha goleada ao Cerceda

O Celta B puxo fin a súa racha cunha traballada vitoria ante o Cerceda. Os celestes buscaron con empeño superar a firme barreira defensiva do rival para obter un triunfo que os liberase da ansiedade xerada polos resultados deste 2018. Un gol en propia porta, e dous de Juan Hernández e Dani Molina enterraron a racha.

Monólogo do Celta B na primeira metade ante un rival moi replegado que defendía con orde e intensidade. Os celestes abriron o campo ao máximo e acumularon numerosas chegadas. As mellores ocasións foron para Brais, que a punto estivo de marcar en dúas ocasións con dous bos remates lixeiramente desviados.

Os vigueses realizaron un gran desgastar para tratar de superar a férrea defensa do Cerceda, que apenas se asomou ao campo do filial. A falta de dous minutos para o descanso chegou o premio á insistencia. O Celta B anotou cun gol en propia porta do Cerceda.

Tralo descanso, o Cerceda esqueceu a súa formulación inicial e adiantou liñas en busca do empate, aínda que sen apenas claridade. Pasado o primeiro cuarto de hora, unha xenialidade de Brais, quen se foi de dous rivais con enorme habilidade, propiciou o segundo tanto celeste. O pase do canteirán foi aproveitado por Juan Hernández para marcar cun certeiro remate.

Dani Molina, cun gran disparo desde a frontal, sentenciou a falta de dez minutos, Necesaria vitoria que acaba cunha racha que pesaba inmensamente

3-RC Celta B: Sotres, Agus (Álex, min.74), Ros, Robert Costa, Pampín, Rai, Dani Molina, Brais, Juan Hernández (Drazic, min.79), Pol (Kevin, min.62) e Dennis

0-CCD Cerceda: Ángel Díez, Oriol, David Soto, Adams (Luariz, min.63), Juanmi, Armando, Kike Pérez, Charly, Hugo Rama, Keko Vilariño (Agulló, min.67) e Pedrosa (David Álvarez, min.73)

Goles: 1-0, min.43: Juanmi, en propia porta; 2-0, min.61: Juan Hernández; 3-0, min.80: Dani Molina

Árbitro: González Francés, do comité das Palmas. Amonestó a Brais, Juanmi

Campo: Barreiro, uns mil espectadores