O Celta B estrélase contra un muro

Dolorosa derrota ante un Tropezón que buscou o empate e atopouse cunha incríble vitoria (0-1)

O Celta B sufriu unha dolorosa derrota en Barreiro ante un rival que só buscou o empate, pero atopouse cunha vitoria incrible. O filial dominou o encontro, aínda que sen demasiadas ocasións, desde o primeiro instante ante un Tropezón moi defensivo que anotou na segunda metade na súa única chegada. Inxusto resultado.

O filial comezou con moita pausa ante un rival metido atrás e que apenas deixaba espazos. A posesión era toda para o Celta, que non tivo apenas profundidade no primeiro cuarto de hora e por tanto non inquietou á zaga dun rival aferrado con todas as súas forzas ao empate.

Os minutos pasaban sen que o xogo movésese dunha parcela central moi concorrida, sen apenas protagonismo para as áreas, sen sobresalto algún para os porteiros. Partido estraño, de dominio abafador do Celta B, pero sen achegamento algún pola férrea e numerosa defensa do Tropezón, que ademais non paraba de cometer unha falta tras outra.

Co rival cada vez máis atrás, o B tivo que aplicar unha paciencia infinita na circulación do coiro para tratar de atopar uns espazos totalmente inexistentes. Aos 35 minutos Fernán rematou desviado tras un centro de Maceira desde a esquerda e a continuación Óscar Santiago desviou con acerto un bo lanzamento desde a frontal tras unha perda en defensa do cadro local. Até ese momento, ningún remate a porta. Fíxoo, ao lateral da rede Borja Iglesias no último minuto da primeira metade. E no desconto, Dorronsoro sacou co pé un remate de socato de Maceira na mellor ocasión céltica. Foi un monólogo absoluto e inocuo do cadro celeste.

Tras a continuación, o partido deu un xiro en canto a intensidade e a intencións. O Tropezón adiantou un chisco as liñas e o filial comezou a atopar camiños. Ao seis minutos, Fer sacou baixo paus un cabezazo de Goldar á saída dun córner.

O Celta B, que enseguida meteu frescura con Javi Rei e Marcos Torres, chegaba agora con claridade a zonas de perigo. Pero o fútbol é tremendamente caprichoso: clara ocasión en superioridade para o Celta B, perda e saída á contra dos visitantes para que Rafa empuxase o coiro á rede tras un centro desde a esquerda. Ían 16 minutos de xogo e o Tropezón atopouse un premio que non buscara.

O B apelou á coraxe ante un rival que aínda deu un paso máis atrás para protexer a súa valiosa vantaxe. Os celestes buscaron con fe a remontada, tentárono sen desmaio. Aos 30 minutos, Borja Iglesias rematou desde a frontal e atrapou ben Dorronsoro. Foi un acoso constante, pero infrutuoso.

0-Celta B: Óscar, Kevin (Thaylor, min.63), Goldar, Antón, Maceira, Borja Domínguez, Borja Fernández (Javi Rey, min.53), Yelko, Fernán (Marcos Torres, min.53), Añón e Borja Iglesias

1-C.D. Tropezón: Dorronsoro, Cote, Adrián, Luis Alberto, Fer, Estrada, Luis, Héctor (Nacho, min.10), Rafa, Álex e Perujo

Goles: 0-1, min.61; Rafa

Árbitro: Ramos Domínguez, do comité asturiano. Amonestou a Borja Iglesias, Luis, Álex, Nacho, Estrada, Adrián e Perojo

Campo: Barreiro, uns 600 espectadores