Hemeroteca canteira

O Celta B suma un punto pleno de fe e ambición

Os celestes empataron tras unha desvantaxe de dous goles. Borja Iglesias anotou os tantos do filial

O Celta B tirou de caste e ambición para remontar un cero a dous adverso ante un rival eficaz e con moito oficio. Os vigueses encaixaron dous tantos con infortunio e acurtou distancias no tramo final por medio de Borja Iglesias, quen logrou o máis que merecido empate a falta de tres minutos para o final.

A primeira oportunidade, clara, para o Celta B chegou aos 4 minutos cunha boa acción de Borja Iglesias, cuxo remate desde a frontal foi desviado por Devis. O partido era intenso, con moita disputa e un filial que empuxaba con decisión e chegaba con facilidade a zonas de perigo.

Con doce minutos de xogo, o cadro local enganchou unha boa contra, que culminou Thaylor cun cabezazo elevado. O Guijuelo reaccionou tras esta xogada e tamén xerou aproximacións con perigo, en especial a balón parado, aínda que sen requirir ao porteiro local, quen se interveu con acerto aos 25 minutos cun bo despexe tras un remate de socato.

O partido estaba máis igualado, con chegadas a ambas as áreas e sen dono. Con media hora cumprida, gran ocasión para o filial tras un caneo de Borja Iglesias ao porteiro, con contacto incluído e remate case sen ángulo que sacou un defensor baixo os paus.

Aos 36 minutos, erro defensivo local, o balón o caeu a Marc, cuxo remate foi despexado por Óscar, pero o rexeite volveu caerlle ao dianteiro visitante, quen levou o coiro á rede. Infortunio nesta xogada, que condenaba ao Celta B unha vez máis a tentar unha complicada remontada.

Aínda por riba de males, no último minuto, córner, rexeite nun defensor e balón á rede. o filial chegou ao descanso cunha clara desvantaxe que non era acorde co xogo desenvolvido.

Tras o descanso, o filial volveu empuxar con forza en busca dun gol que avivase a súa esperanza. En fronte, un rival sólido e con oficio, que defendía con orde e firmeza.

Javi López introduciu dous cambios no tramo inicial para tratar de reducir a desvantaxe. Entraron Javi Que e Yelko. O Celta B tentábao con ganas, pero non acababa de finalizar de maneira correcta.

Con media hora cumprida, o Celta B obtivo o premio ao seu empuxe e ambición. Gran xogada de Borja Iglesias, con zurdazo colocado desde a frontal para acurtar distancias. O filial buscaba no tramo final polo menos un empate que merecía ante un rival que mantiña unha gran orde e tiraba de oficio para frear o ritmo dos vigueses.

Borja Iglesias pelexou un balón perdido, levoullo e anotou o merecido empate a falta de tres minutos para o final.

2-Celta B: Óscar, Kevin, Soto, De Amo, Samu, Borja Domínguez, Jordan (Javi Rey, min.63), Omar (Javi Que, min.55), Julio (Yelko, min.55), Thaylor e Borja Iglesias

2-Guijuelo: Devis, Granados, Julio Ferrer, Jonathan, Razvan (Néstor, min.79), Javi Moreno, Yeray, Valero, Ramiro (Raúl, min.73), Carlos Rubén (Gonzalo, min.89) e Marc

Goles: 0-1, min.36: Marc; 0-2, min.44: Ramiro; 1-1, min.75: Borja Iglesias; 2-2, min.87: Borja Iglesias

Árbitro: Fernández Pérez, do comité asturiano. Amonestou a Jordan, Borja Domínguez, Borja Iglesias, Thaylor, Granados, Yeray, Razvan, Ferrer

Campo: Barreiro