O Celta B suma un punto que non reflexa o seu xogo e ocasións

O filial non pudo superar a un Burgos con moito oficio que resistiu cunha gran fortuna as embestidas locais (1-1)

O Celta B realizou un desgaste enorme ante un rival moi defensivo e con gran oficio, para sumar un punto moi curto para os seus méritos, a súa ambición e empuxe e a gran cantidade de claras ocasións fabricadas. O Burgos adiantouse nunha xogada a balón parado e Jordan empatou cun lanzamento de falta na segunda metade.

A primeira chegada, con velocidade e criterio, foi aos 2 minutos: Gran combinación entre Borja Iglesias e Julio, pero o centro final desde a liña de fondo non encentró bota celeste na área pequena.

O filial arrincou con intensidade e ambición, decidido a acabar coa súa mala serie. Encerrou ao Burgos e comezou rápido a coleccionar boas legadas. Aos 7 minutos, Borja Igrexas estrelou no traveseiro unha falta desde a frontal.

Dous minutos despois, o ariete non acertou a rematar con precisión un gran pase de Kevin ás costas da zaga. O seu disparo ante Aurreko saíu desviado.

A primeira chegada visitante chegou aos 17 minutos cun balón longo, prolongado de cabeza, que caeu a Javi Hernández, cuxo remate cruzado foi desviado, cunha gran man, por Óscar.

Aos 23 minutos, encaixou o filial a balón parado. Gol pantasma de Quesada, que cabeceou no segundo pau, o coiro rebotó na madeira e segundo o auxiliar cruzou enteiro a liña de meta. Unha vez máis, o Celta B víase por baixo no marcador ante un rival que apenas propuxera nada.

O filial foise adiante decidido a desfacer a inxustiza. Dispuxo de varias chegadas a balón parado sen consecuencias e un bo remate desde a frontal de Borja Domínguez que saíu desviado pasada médialle hora de xogo.

A inxustiza foi maior aos 34 minutos cando Quesada derrubou a Borja Iglesias cando se dispuña a encarar ao porteiro. Non había ninguén máis entre o ariete e a meta. O árbitro, de maneira incomprensible, ensinoulle unicamente cartón amarelo ao defensor.

O equipo vigués seguiu empuxando con decisión até o final ante un rival rochoso e moi encerrado que logrou evitar o empate antes do descanso.

A segunda metade comezou co filial envorcado. Aos dous minutos, Fernán remato no árra con forza tras unha boa xogada, pero un defensor despexou o coiro. Pouco despois, Jordan enganchou unha volea nunha posición de privilexio, pero de novo o coiro saíu desviado.

Boas ocasións desperdiciadas antes do primeiros dez minutos de xogo. Fredi Álvarez recorreu a Samu e Yelko para reforzar o intento de remontada dun Celta B que non desistía, que o tentaba sen desmaio.

Aurreko sacou un bo remate de Samu aos 17 minutos nunha n nova chegada do filial irresistible, pero sen fortuna. A meta desviou despois co ombreiro, con fortuna, un remate de socato de Kevin.

Si a tivo aos 28 minutos cun lanzamento de falta de Jordan que rebotó na barreira e acabou na rede. Máis que merecido, mesmo moi curto, o empate a falta de pouco máis de 15 minutos para o final.

Aos 30 minutos, contra do Burgos, remate claro de Cristian e gran parada de Óscar para manter a igualada. O rival a punto estivo de marcar na súa única chegada da segunda metade.

Aos 35 minutos, dobre ocasión, ambas moi claras, para os célticos, con dúas grandes paradas do mellor xogador do Burgos, Aurreko. Kevin lanzou excesivamente cruzado pouco despois noutra gran oportunidade para sumar unha vitoria ms que merecida, pero que non chegou. Aos 40 minutos, Jordan remato alto na área pequena noutra oportunidade enorme. Inxusto empate.

1-Celta B: Óscar, Kevin, Soto, De Amo, Crespo (Samu, min.59), Javi Rey, Borja Domínguez, Jordan, Fernán (Yelko, min.59), Julio e Borja Iglesias.

1-Burgos: Aurreko, Andrés, Maureta, Quesada, Manu Torres, Beñat (Gabri, Minh.87), Antón (Jorge Sáez, min.69), Javi Hernández, Moke, Carralero (Álex Cruz, min.77) e Cristian

Goles: 0-1, min.23: Quesada; 1-1, min.73: Jordan

Árbitro: Carbajales Gómez, do comité asturián. Amonestou a  Quesada, Manu Torres, Antón, Óscar

Campo: Barreiro, uns 1.000 espectadores