O Celta B supera de novo ao Cortes e continúa na loita por ascender

Os celestes venceron 2-0 ao conxunto navarro con goles de Rubén e Félix

Tras vencer a semana pasada 0-2 en campo do Cortes, o Celta B superou de novo ao equipo navarro e continúa na pelexa polo ascenso a Segunda División B.

O CD Cortes plantou cara ao Celta B durante todo o partido, a pesar de que o filial céltico foi lixeiramente superior. No primeiro tempo os celestes roldaron o gol en varias ocasións. Un par de bos centros á área pequena non atoparon rematador.

No minuto 14 o Cortes sufriu un revés coa lesión do seu porteiro, Ricardo. O gardameta navarro caeu sobre o seu ombreiro ao despexar un balón e lesionouse no ombreiro. Carlos Blasco substituíulle baixo paus, mentres Ricardo abandonaba o terreo de xogo en padiola e co sincero ánimo de Barreiro.

O cadro olívico roldaba a portaría do Cortes, pero sen chegar a pór en aprietos ao porteiro. Benja dispuxo de dúas boas ocasións, pero en ambas o esférico deu contra o lateral da rede. Os navarros probaron a Óscar desde fóra da área, pero a meta celeste demostrou seguir nun gran estado de forma.

Na segunda parte o equipo de Pichi Lucas atopouse cun opoñente con forzas renovadas. O Cortes saíu con maior determinación, apertando moito máis. Jorge Viela, recentemente entrado ao terreo de xogo, obrigou a lucirse a Óscar de Santiago. Potente disparo desde 30 metros da área que o porteiro celeste atallou cunha gran estirada.

O empuxe do equipo navarro diluíuse con tanto local. No minuto 76 Rubén Martínez recolleu un balón a poucos metros da área, acomodouno e golpeou por abaixo. O gardameta Ricardo quedou cravado e viu como a pelota entraba lamiendo o poste esquerdo da súa portaría.

Co 1-0 o Celta B gañou confianza e despregou o seu xogo ofensivo con máis comodidade. A zaga navarra evitaba con algo de fortuna o segundo tanto dos célticos, pero no 90 non puideron facer nada ante un disparo de Félix. Marcador definitivo de 2-0 que deixou un resultado global de 4-0.

Celta B: Óscar Santiago, Kevin, Víctor Vázquez, Maestre (Moreira, min.58), Maceira, Antón, Borja, Añón (Félix, min.46), Aitor, Rubén Martínez e Benja (Thaylor, min.68)

CD Cortes: Ricardo (Carlos Blasco, min.14), Imanol, Adrián, Mikel Pascual, Iñaki, Sergio Pascual (Viela, min.61), David González, Alberto, Moreno, Rubén e Iván (Álvaro Sánchez, min.71)

Goles: Rubén Martínez, 1-0 (min.76), Félix, 2-0 (min.90)

Árbitro: De La Fuente Ramos. Amonestou a Félix, Rubén Martínez

Campo: Barreiro