Hemeroteca canteira

O filial ‘regala’ un partidazo á afección de Barreiro

Exhibición dos canteiráns, superiores en todo momento a unha impotente UD Logroñés (4-0)

Enorme partido do Celta B en Barreiro, que estreou o ano cunha contundente vitoria ante a UD Logroñés. Os visitantes víronse superados en todo momento por un filial céltico en estado de graza que combinou intensidade e efectividade cun ritmo de xogo moi elevado durante os noventa minutos.

David de Diosd introduciu algúns cambios na súa aliñación ante a UD Logroñés, como Antón na posición de mediocentro ou a titularidade de Thaylor, referencia do ataque vigués.

As novidades funcionaron ben desde o inicio do encontro. Intensidade, posesión do balón e, ao tres minutos, o primeiro gol da mañá. Antón de Vicente recibiu na frontal da área e, tras acomodar a pelota, marcou axustado ao poste esquerdo de Sergio López. Bo tanto do futbolista vigués.

Apoiados pola solvencia da liña defensiva, o filial celeste non aminorou a marcha. A insistencia dos canteiráns célticos tivo de novo a súa recompensa. No minuto 10 Aitor recuperou e asistiu a Thaylor, que tras un bo movemento bateu por baixo ao porteiro rival. O vendaval olívico excedía aos rioxanos, incapaces de inquedar a portería defendida por Rubén Blanco.

As ocasións seguiron estando nas botas locais. No minuto 15 ata tres xogadores célticos remataron de forma consecutiva na área rival, pero a fortuna acompañou nesta ocasión aos defensores da UD Logroñés e lograron resolver a situación. Non ocorreu o mesmo no minuto 28. Fallo do porteiro e o seu defensa no despexe do balón, que acabou rematando Aitor a porta baleira. Terceiro tanto dos de De Dios, que traducían en dianas a súa esmagadora superioridade.

O Celta B comezou o segundo tempo cun ritmo de xogo inferior, aproveitando a súa folgada renda de goles. Os celestes apostaron por controlar o partido e buscar o cuarto gol á contra. A UD Logroñés logrou aproximarse algo máis á área local, pero continuaron sen xerar ocasións evidentes de gol. Pasado o minuto 50, Rubén Blanco realizou a súa primeira intervención ao despexar un disparo afastado.

Conforme avanzou a segunda parte o filial volveu mostrarse máis incisivo na parcela ofensiva, froito da confianza que achegaba o bo traballo defensivo dos celestes e a pobre actuación dos rioxanos, incapaces de reaccionar. A partir do minuto 80 o Celta B puido aumentar a súa conta goleadora en numerosas ocasións. Tentárono Antón, Borja Iglesias, Yelko Pino… O cuarto gol parecía inminente, pero o porteiro da UD Logroñés atrasaba o inevitable con algo de fortuna.

Por fin no minuto 85 chegou o 4-0. Saque de esquina que Goldar cabeceou con autoridade ao fondo da portaría de Sergio López. Gran encontro dos canteiráns, que ofreceron un espectáculo sobresaliente en todas as parcelas do xogo.

4-CELTA B: Rubén, Kevin, Soto, Goldar, Maceira, Antón, Javi Rey, Borja Fernández (Yelko Pino, min.75), Aitor (Marcos Torres, min.64), Añón e Thaylor (Borja Iglesias, min.69)

0-U.D. LOGROÑÉS: Sergio López, Ormazabal, Sergio Martínez, Gil, Herreros, Nando (Moisés, min.74), Javi Rodríguez, Pascual (Ubis, min.55), Iriarte (Omar, min.71), Ibai e Jaime Moreno

Goles: Antón, 1-0 (min.3); Thaylor, 2-0 (min.10); Aitor, 3-0 (min.28), Goldar, 4-0 (min.85)

Árbitro: Areces Franco, do comité asturiano. Amonestou a Goldar, Sergio Martínez, Gil, Borja Fernández, Herreros

Campo: Barreiro