O RC Celta perde no último minuto ante un Southampton máis rodado (3-2)

O RC Celta deixou detalles esperanzadores na súa primeira derrota da pretempada, ante o Southampton, un rival moi forte fisicamente e máis rodado que os celestes. O equipo adestrado por Antonio Mohamed controlou a primeira parte, demostrando unha gran solvencia en defensa e efectividade en ataque. Pione Sisto e Iago Aspas adiantaron ao RC Celta antes do descanso con dous auténticos golazos.

Na segunda parte, os galegos tardaron en axustarse aos cambios realizados no descanso e, en dúas chegadas consecutivas en apenas cinco minutos, os locais lograron empatar. O RC Celta refíxose e xerou ocasións para volver marcar, pero estas non se concretaron. Despois de moitos minutos sen que o Southampton aproximásese á área celeste, o cadro inglés apareceu sobre a bucina para aproveitar un desaxuste defensivo e culminar a remontada.

A pesar da derrota, o RC Celta de Antonio Mohamed mostrou boas vimbias do seu proxecto. Ante un rival moito máis forte fisicamente, que está a piques de iniciar a competición, o equipo olívico dominou durante case todo o partido e demostrou solidez defensiva e perigo na dianteira.

3-SOUTHAMPTON: McCarthy, Vestergaard, Hoedt, Bednarek, Bertrand, Davis, Romeu, Armstrong, McQueen, Gabbiadini, Long.

2-RC CELTA: Sergio, Hugo Mallo, Roncaglia, Cabral, Araujo, Juncà, Lobotka, Jozabed, Aspas, Beauvue, Sisto. Tamén xogaron: Iván Villar, David Costas, Mazán, Hjulsager, Dennis, Brais Méndez, Ros, Juan Hernández, Borja Fernández e Kevin.

Goles: Sisto (0-1, min.12); Iago Aspas (0-2, min.42); Austin (1-2, min.55); Armstrong (2-2, min.60); Elyounoussi (3-2, min.89).

Árbitro: Andre Marriner.

Campo: St. Mary’s Stadium.