Balaídos despide a tempada cunha goleada de récords (4-2)

O RC Celta dixo adeus á campaña 2017/18 cunha goleada ante o Levante (4-2). A choiva de goles veu acompañada dun puñado de marcas con Iago Aspas e Maxi Gómez como grandes protagonistas. O galego e o uruguaio igualaron os 39 goles de Hermidita e Atienza, a parella máis goleadora da historia do club nunha tempada en Primeira División. Ademais, Maxi Gómez converteuse no celeste con máis dianas na súa tempada de debut (17) e Aspas iguala a Mauro como máximo goleador nunha campaña en Primeira (22).

A pesar do dominio céltico, o Levante foi o primeiro en golpear. Os visitantes adiantáronse aos doce minutos e plantaron cara aos vigueses no primeiro tramo do partido. Maxi igualou o marcador á media hora e pouco antes do descanso Aspas puxo o 2-1 no electrónico. Tras a continuación mandou o Celta. O segundo tempo arrincou co dobrete de Iago Aspas e minutos despois seguiulle Maxi Gómez co seu segundo tanto. Na recta final do choque, Morais recortou distancias co definitivo 4-2.

O último partido da tempada tamén serviu para que o xogador do filial Dani Molina gozase dos seus primeiros minutos en Primeira División. O mozo centrocampista accedeu ao terreo de xogo no minuto 86 en substitución de Jozabed. Balaídos di adeus ao fútbol ata a próxima tempada.

4-CELTA: Sergio, Hugo Mallo, Sergi Gómez, Roncaglia, Jonny (Mazán, min.65), Lobotka, Radoja, Wass, Jozabed (Dani Molina, min.86), Iago Aspas (Aboiei, min.65), Maxi Gómez.

2-LEVANTE: Koke, Pedro López, Cabaco, Chema Rodríguez, Lúa, Lukic, Campaña, Rochina, Jason, Morais (Bardhi, min.74), Sadiku (Paccini, min.58).

Goles: Rochina (min.12, 0-1); Maxi Gómez (min.29, 1-1); Iago Aspas (min.41, 2-1); Iago Aspas (3-1, min.47); Maxi Gómez (4-1, min.62); Morais (4-2, min.73).

Árbitro: De Burgos Bengoetxea, do comité vasco. Amonestou a Cabaco, Luna (Levante).

Campo: Balaídos (10.851 espectadores).