Derrota ante o Real Madrid dun RC Celta loitador que rozou o gol

madrid-celta partido

Iker Casillas evitou que Iago Aspas, De Lucas e Park anotaran (2-0)

O Real Madrid foi o primeiro en achegarse á portaría rival. Aos 4 minutos Sergio Ramos cabeceaba un saque de esquina, enviando a pelota bastante preto do poste esquerdo da portaría defendida por Sergio, titular hoxe no Santiago Bernabeu.

Os madrileños, moi activos desde o asubío inicial, levaban a iniciativa e mantiñan a posesión do balón, aínda que sen chegar a inquietar á defensa do RC Celta. Os de Herrera mantíñanse firmes e ben situados, á espera de recuperar o esférico para lanzarse á contra. Con todo no minuto 11, cando o Real Madrid apenas se achegou á área viguesa, Gonzalo Higuaín anotou un espectacular tanto. O dianteiro merengue, escorado ao flanco esquerdo, disparou a porta desde trinta metros de distancia, sorprendendo a Sergio por arriba. Golazo do internacional arxentino.

A sensación de que o Real Madrid podía facer dano crecía conforme avanzaba o tempo de xogo. Dominio da pelota case total por parte do Real Madrid e o RC Celta tentando construír ofensivas rápidas cada vez que lograba recuperar o balón. O segundo tanto local a punto estivo de chegar en dúas xogadas de gran perigo dentro da área celeste. Sergio Ramos coa zurda no minuto 17 e Cristiano Ronaldo de cabeza no 21, enviaron o balón moi preto da portaría céltica.

Iago Aspas tentábao de lonxe no minuto 25 co primeiro lanzamento entre o tres paus até o momento por parte do RC Celta. Disparo raso coa zurda desde a banda esquerda que obrigou a que Casillas estirásese para desviar a traxectoria do balón. O peso do partido seguíao levando o Real Madrid, pero tras unha nova ocasión de Cristiano Ronaldo, que no minuto 38 enganchou un balón solto na frontal da área e enviouno ao traveseiro, os celestes espertaron. Nos últimos minutos do primeiro tempo o RC Celta demostrou que nas súas pernas hai moito máis fútbol do que se viu no Bernabeu até entón. Boas combinacións dos célticos, cun Augusto Fernández moi activo por banda dereita e mesmo algún detalle de calidade por parte do capitán Borja Oubiña.

A segunda parte comezou con boas sensacións para o RC Celta, moi serio en defensa e coa clara intención de buscar o gol do empate. O partido parecía nivelarse, pero entre o minuto 60 e o 65 os locais reactivaron o seu xogo ofensivo e dispuxeron de varias ocasións claras de gol por medio de Cristiano Ronaldo e Varane. Con todo o segundo gol do Real Madrid non chegaría en xogada. O colexiado sinalou penalti de Cabral e Ronaldo foi o encargado de executar a pena máxima, que supuxo o 2-0 no marcador.

Os vigueses non baixaban os brazos, cun Mario Bermejo moi batallador que loitaba todos os balóns. No minuto 68 a boa presión do xogador cántabro forzou a que Casillas tocase o balón coas mans fose da área. Amoestación por parte do árbitro e ocasión a balón parado para os célticos que quedou en nada. Dez minutos despois o Real Madrid dispuña dunha nova dobre ocasión. Sergio repele un disparo de Higuaín e Canellón recolle o rexeite para enviar por encima do traveseiro.

No últimos dez minutos o RC Celta puido recortar distancias. Oubiña sacou unha falta que se lle escapou das mans a Casillas. Bermejo a punto estivo de enganchar o balón morto, pero o porteiro madridista corrixiu o seu erro a tempo. Poucos minutos despois foi De Lucas o que se plantou ante a portaría merengue e, desde dentro da área, disparou con potencia. De novo Iker Casillas apareceu para evitar o tanto celeste. Pero a máis clara chegaría no minuto 87. Gran centro de Hugo Mallo que cabecea picado J.E.Park, só na área, e que obriga a lucirse a Casillas para despexar o esférico.

2-Real Madrid: Casillas, Varane, Ramos, Pepe, Essien, Xabi Alonso, Özil (Canellón, min.72), Kaká (Dei María, min.45), Modric, Cristián e Higuaín (Benzema, min.83).

0-R.C. Celta: Sergio, Hugo Mallo, Cabral, Túñez, Roberto Lago, Borja Oubiña, Bustos (Bermejo, min.51), Álex López, Augusto Fernández (De Lucas, min.77), Krohn-Dehli e Iago Aspas (J.E.Park, min.57).

Goles: 1-0, min.11: Higuaín; 2-0, min.66: Cristiano Ronaldo (de penalti)

Árbitro: Clos Gómez. Amoestou a Xabi Alonso e Iker Casillas do Real Madrid. Polo RC Celta amoestou a Augusto Fernández, Cabral e Roberto Lago.

Campo: Santiago Bernabeu. Antes do comezo do partido o ciclista español Alberto Contador, campión da última Volta a España, realizou o saque de honra.